Zelfbouw Kavels Den Haag

Een eigen huis bouwen, een onderdeel op menig bucketlist dat steeds vaker werkelijkheid en voor een grotere doelgroep toegankelijk wordt. Steeds vaker worden gemeentegrond of voormalige kantoorpanden beschikbaar gesteld als zelfbouw kavels. Grond wordt verkocht aan particulieren in plaats van aan projectontwikkelaars. Wat komt er kijken bij het aankopen van een stuk grond, waar moet rekening mee gehouden worden, aan welke kosten moet gedacht worden en wat kan een architect hierin betekenen?

Op al deze vragen hebben wij een antwoord. Wij organiseren regelmatig een informele avond waar wij informatie en antwoorden geven op alle vragen rondom het zelf bouwen van een droomhuis aan geïnteresseerde en eigenaren van zelfbouw kavels. Houdt de ‘Zelfbouw met Studio Kustlijn‘ pagina in de gaten voor de informatie avond.

De eerste stap is het in kaart brengen van de mogelijkheden van het kavel, het opstellen van het programma van eisen en het bepalen van het budget. Vervolgens kan er begonnen worden aan de vormgeving. Doormiddel van een schetsontwerp (SO) vertalen we uw plannen en laten wij onze visie op het project zien. Wanneer de grove lijnen van het plan op papier staan worden deze schetsen uitgewerkt tot plattegronden, aanzichten, doorsnedes en 3D impressies en vormen een voorlopig ontwerp (VO). In deze fase worden de bij het project te betrekken partijen als constructeur en bouwfysicus benadert. Na het optimaliseren van het ontwerp en de inbreng van verschillende partijen kan het ontwerp worden opgewerkt naar een definitief ontwerp (DO) en kan een eventuele omgevingsvergunning (OV) worden aangevraagd. Wanneer het ontwerp definitief is en de omgevingsvergunning is verleend kan de zoektocht starten naar een of meerdere uitvoerende partijen in de bestekfase (BE)  en een prijs worden gevormd. Desgewenst begeleiden wij opdrachtgevers met deze keuze en tijdens de uitvoeringsfase (U).

Voorbeelden van kavelwoningen:

Kavelwoning Hortus

Kavelwoning Officium

Kavel villa Domum

Kavelwoning Currus

Kavelwoning als bouwgroep

In steden als Den Haag, Rotterdam en omstreken worden regelmatig kavels aangeboden. Momenteel worden er in Den Haag kavels aangeboden op de  Trekvlietzone, Vroondaal, Goudsmidsgaarde, SchapenatjesduinPetroleumhavenDeelplan 20 en Deelplan 20-Uiver. In Rotterdam komen er kavels beschikbaar in Nesselande-Waterwijk, de Rietzoom, op de Struitenweg, de Kromme Zandweg, in Overmaas en aan de Dortsestraatweg. In Nieuwerburg, gemeente Bodegraven, komen  aan de Wijde Wiercke en in Dordrecht aan De Vrije Wilg kavels beschikbaar. Ook op de rand van Noordwijk worden luxe villa kavels aangeboden op het Landgoed Sancta Maria