Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Baw_Widgetarchives_Widget_My_Archives has a deprecated constructor in /customers/3/7/9/studiokustlijn.nl/httpd.www/wp-content/plugins/better-archives-widget/widget-archives.php on line 6 Studio Kustlijn Architecten - Interieurontwerp Koningsplein Den Haag

RENOVATIE HERENHUIS

Den Haag – 2018

Renovatie, verbouwing & interieurontwerp herenhuis | Koningsplein Den haag 2018

Dit vervallen herenhuis in Den Haag hebben we voor onze opdrachtgevers volledig verbouwd en gerenoveerd. De wens was een ruime woonkeuken met een moderne uitstraling met veel natuurlijk licht. De uitdaging lag in het aansluiten van nieuwe elementen bij de bestaande architectuur. Daanaast zijn er twee nieuwe badkamers op de verdiepingen en een interieurontwerp voor de gehele woning gemaakt.

Om een grote woonkeuken te creëren is in ons ontwerp de wand tussen de bestaande keuken en de achterkamer verwijdert en een uitbouw gerealiseerd. Door het samenvoegen van de achterkamer, de keuken en de uitbouw is een mooie ruimte ontstaan waar plaats is voor een op maat gemaakte keuken met kookeiland gericht op een eettafel met plek voor 8 personen. Om de gewenste lichtinval te realiseren is gekozen voor een slank kozijn over de gehele breedte en hoogte van de achtergevel. In de gehele woning wordt het contrast opgezocht tussen nieuw toegevoegde, moderne elementen en de bestaande ornamentiek. Door behoud van de originele ornamenten in combinatie met een modern samenspel van een betonlook giet- en parketvloer en tijdloze keuken ontstaat een subtiele combinatie van moderne en klassieke elementen.

Een strakke architectonische uitbouw met een aluminium pui met het uiterlijk van staal, geeft de leefkeuken een zee aan licht. De badkamers zijn modern ingericht en afgewerkt. Door gebruik te maken van betonciré krijgen de badkamers een strak uiterlijk, desalniettemin is het een zeer tastbaar materiaal.

Bij het renoveren van een woning behoord ook de nodige verduurzaming. De woning is verduurzaamd door het dak, de vloer en de wanden te isoleren. Daarnaast zijn alle kozijnen vervangen voor kozijnen met dubbel glas.

Jaar
– 2017

Plaats
– Koningsplein Den Haag

Fasen
Schetsontwerp;
Voorlopig ontwerp;
Definitief ontwerp;
Omgevingsvergunning;
Bestek;
Werktekeningen;
Bouwbegeleiding.

Opdrachtgever
– Particulier

Team:
Mechteld Ruijters
Tjarda Roeloffs Valk

Betrokken partijen:
RABB Aannemersbedrijf
– Bureau Broersma
Gemeente Den Haag

Meer projecten