RENOVATIE EN UITBREIDING JAREN ’70 WONING

Voorschoten – 2016

Renovatie en uitbreiding | Voorschoten 2016

Woningen uit de jaren ’70 geven een typische beleving met veel hout, patronen, bakstenen muren en schroten aan het plafond. De aangekochte woning van onze opdrachtgevers in Voorschoten oogde kil. Ondanks dat de stijl uit de jaren ’70 momenteel een comeback maakt, is deze woning volledig gerenoveerd. Het is ontworpen naar een frissere en moderne beleving. De woning heeft een ruime tuin op het zuiden waar een uitbreiding van de woonkamer is gerealiseerd. Een volledig glazen pui zorgt voor een verhoging van de daglichttoetreding. Door het doorbreken van een aantal wanden is op de begane grond een open karakter ontstaat met centraal in de ruimte een leefkeuken. De eerste verdieping is uitgebreid door het dichtzetten van een bestaand dakterras en het verlengen van een bestaande dakkapel. Door het stucen van de typerende bakstenen binnenwand en het verwijderen van de schrootjes aan het plafond krijgt de woning meer ruimtelijkheid.

Bij het creëren van de juiste beleving hoort bij deze opdrachtgevers ook het werken aan duurzaamheid. Om een lagere energiebehoefte te bewerkstelligen zijn de begane grond, de kruipruimte en het dak geïsoleerd.

Projectinformatie

Jaar
– 2016

Plaats
– Voorschoten

Fasen
Schetsontwerp;
Voorlopig ontwerp;
Definitief ontwerp;
Omgevingsvergunning;
Bestek;
Werktekeningen;
Bouwbegeleiding.

Opdrachtgever
– Particulier

Betrokken partijen:
– Bureau Broersma,
– Bouwbedrijf Engels & Verbiest
Gemeente Voorschoten

verbouwing uitbouw
  • Transformatie woonhuis Voorschoten
Naam