KAVELWONING SKA24

Den Haag – 2018

Kavelwoning ska24 | Den Haag 2018

Op de zelfbouw kavel locatie Schapenatjesduin in Kijkduin zijn we samen met de troste eigenaar van het kavel hun woning aan het ontwerpen. De nieuwe wijk komt op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Deze locatie ligt aan het Schapenatjesduin, tegenover de honkbalvelden en naast een van de ‘puinduinen’. Het gaat totaal om 55 kavels. De woning die wij gaan ontwerpen is een hoekwoning met tuin op het zuid-westen. De woning krijgt, mede bepaald door de regels uit het kavelpaspoort, 2 bouwlagen, en een kap.

De woning krijgt een natuurlijk karakter met een open plattegrond. Verkeersruimte is in de woning is geminimaliseerd of heeft een dubbele functie. Zo functioneert de overloop op de eerste verdieping ook als TV kamer. De gevel bestaat uit een verduurzaamd shou sugi ban hout. Het hout wordt met een oude Japanse techniek gebrand en krijgt daardoor een uniek uiterlijk. De levensduur van het hout wordt door deze techniek verdubbelt.

De keuken krijgt een centrale plek in de woning met uitzicht over het duinlandschap. De woonkamer en de overloop met TV kamer zijn boven elkaar gelegen en verbonden via een vide. De trap in de vide wordt de blikvanger van de twee ruimtes.

De ambitie is om de woning een EPC van 0,0 te geven. Dit betekend dat de woning minstens zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Daarnaast hanteren wij de Gemeenschappelijke Praktijk Richtlijnen (GPR). GPR is een beoordelingsmethode voor duurzaam bouwen. De gemeente Den Haag stimuleert duurzaam bouwen door bij een goede score korting op de bouwleges te verstrekken.

In november is de grond bouwrijp en kunnen we beginnen aan de realisatie.

Interesse in zelfbouw kavels?

Projectinformatie

Jaar
– 2019

Plaats
– Den Haag

Fasen
Schetsontwerp;
Voorlopig ontwerp;
Definitief ontwerp;
Omgevingsvergunning;
Bestek;
Werktekeningen;
Bouwbegeleiding.

Opdrachtgever
– Particulier

Betrokken partijen:
– Constructie adviesbureau Booms
S&W Consultancy
HTV Bouwtechniek
Ik bouw in Den Haag
Gemeente Den Haag