Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Baw_Widgetarchives_Widget_My_Archives has a deprecated constructor in /customers/3/7/9/studiokustlijn.nl/httpd.www/wp-content/plugins/better-archives-widget/widget-archives.php on line 6 Studio Kustlijn Architecten, Den Haag - SKA22

KAVELWONING SKA22

Den Haag – 2017

Kavelwoning ska22 | 2017

Het bouwen van je eigen huis is voor veel mensen een droom. Steeds meer gemeentes bieden kavels aan waar een eigen huis op gebouwd mag worden. Dé kans om je ultieme droomhuis te realiseren. Vaak zijn er aan deze kavels geen welstandsregels verbonden. Dit betekend dat de woning geheel naar eigen smaak ontworpen mag worden. Wat vaak niet gerealiseerd wordt, is dat er een hoop bij komt kijken en zelf bouwen niet per definitie goedkoper is. Zelfbouw is een inefficiënte manier van bouwen. Zo is de aannemer per kavel verschillend, waardoor algemene kosten per opdracht in rekening worden gebracht. Er kan een besparing gemaakt worden wanneer er meerdere woningen tegelijk gebouwd worden door dezelfde aannemer. Bij voorkeur met aangrenzende kavels. Denk bijvoorbeeld aan dat de besparing wanneer een fundering in één keer gestort kan worden en funderingspalen in een batch geleverd kunnen worden. Wij proberen bij dergelijke projecten zoveel mogelijk opdrachtgevers aan elkaar voor te stellen. Door de kosten besparing is er een hoger afwerkingsniveau per kavel mogelijk.

In dit ontwerp is gekozen voor een combinatie van 5 kavelwoningen. De hoofdmaten staan vast, maar de indeling is te personaliseren. Het voorbeeld is een gezinswoning met 4 slaapkamers en 2 badkamers. Het heeft een ruime woonverdieping met open keuken. De gevel is kenmerkend door de metselverbanden en uitkragende kozijnen.

Interesse in zelfbouw kavels?

Jaar
– 2017

Fasen
Schetsontwerp;
Voorlopig ontwerp;