DAKOPBOUW

Scheveningen – 2017

Dakopbouw | Scheveningen 2017

De haven van Scheveningen is de laatste jaren onder hevige verandering ondergaan. Er zijn veel nieuwe woningen bijgekomen. Voor dit appartement in het appartementen complex ‘De Reder’ zijn wij gevraagd om een dakopbouw te ontwerpen. De dakopbouw geeft de ultieme beleving over de haven met de zee in de achtergrond. Er is ruimte voor een fitness met badkamer, kantoor en zitkamer. Het terras aangrenzend aan de zitkamer, geeft met een royale schuifpui het gevoel van openheid. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen waarmee het een gevoel opwekt van vrijheid.

De materialisatie van de opbouw refereert aan de architectuur in de omgeving. Er is gekozen voor een lichte zinken gevelbekleding met een tintje blauw er in. Verschuifbare gevelpanelen met houten latten fungeren als zonwering.

Projectinformatie

Scheveningen

Fase: Voorlopig ontwerp

2017

Private opdrachtgever

Oppervlakte 100 m2

Schetsontwerp, voorlopig ontwerp

1
2
3
Ontwerp Dakopbouw Scheveningen
1

dakterras

2

open woonkamer

3

gym