Zelfbouw de Nijverheid Leiden

Zelfbouw kavels in Leiden; Aanbieder Steenvlinder verkoopt begin 2019 een unieke combinatie van zelfbouw kavels en kluswoningen net buiten het oude centrum van Leiden. Door de herontwikkeling van de Nijverheid ontstaat de mogelijkheid tot het klussen of bouwen van een droomwoning op unieke zelfbouw kavels in leiden. Een wijk waar elke woning uniek is naar de gewenste beleving van de  individuele bewoner. De omgeving heeft veel groen en grenst aan het water. Er is een park aan de overkant, de locatie wordt omringd door andere woonwijken en biedt perfecte ontsluiting (uitvalswegen en openbaar vervoer). Voor wie stedelijk wil wonen in een rustige omgeving.

  • De kluseenheden van project de Nijverheid komen in een monumentaal pand met een prachtige, lichte entree. Door de grote diversiteit aan oppervlaktes zijn de kluseenheden geschikt voor zowel grote als kleine huishoudens.
  • De zelfbouw kavels bieden eindeloze mogelijkheden voor het realiseren van een eigen, nieuwe woning. In de zelfbouw wijk komt tevens een gemeenschappelijk speelterrein, wat de locatie een echte toegevoegde waarde geeft voor gezinnen.

De kluseenheden (kavels) zijn bedoeld voor de realisatie tot maisonnettes of appartementen. Op de zelfbouw kavels kan een drie- of vierlaagse woning gerealiseerd worden. Er is tevens ruimte om te parkeren op eigen terrein.

Zelfbouw

Het aantal mensen dat zijn of haar eigen huis bouwt is de laatste jaren hard aan het groeien. De volledige 20e eeuw was het bouwen van woningen voornamelijk voorbestemd voor de overheid en ontwikkelaars. Sinds de crisis begin deze eeuw is er steeds meer behoefte aan het bouwen van een eigen huis. Een eigen plek zonder voor-opgelegde indeling en uiterlijk, een divers straatbeeld en de mogelijkheid om volledig af te stemmen op de gewenste woonbeleving. Dit kan volledig zelfstandig door particulier opdrachtgeverschap (PO) of met meerdere  via een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Een variant hierop die door een groeiende vraag door projectontwikkelaars wordt aangeboden is de Mede opdrachtgeverschap (MO). Bij Mede opdrachtgeverschap heeft de toekomstige eigenaar de mogelijkheid zelf invulling te geven aan zijn huis door middel van een aantal opgegeven variabelen.

Zelfbouw Infoavond

Een paar keer per jaar hebben wij een zelfbouw-infoavond waar wij ingaan op vragen die wij regelmatig krijgen en uitleggen wat wij als architectenbureau kunnen betekenen voor opdrachtgevers met de wens om een kavel te kopen of reeds eigenaar zijn geworden van een stukje grond.

Voorbeeld zelfbouw kavelwoningen

Impressie van de voorgevel van een woning op een zelfbouwkavel in het zelfbouw project Trekvlietzone in Den Haag
kavel woning
Studio Kustlijn Architecten kavel ontwerp

Zelfbouw de Nijverheid Leiden

Andere locaties in Den Haag

Alles wat we weten over het bouwen van je eigen huis.