Interieurontwerp Dr. H. Colijnstraat Amsterdam

Voor het appartementen complex Parkrand aan de Dr. H. Colijnstraat in Amsterdam is ons gevraagd een nieuw interieur van algemene binnenruimtes, de horizontale en vericale verkeersruimtes, de entreehal en de binnenplaatsen te ontwerpen. Parkrand, opgeleverd in 2006, huisvest 240 appartementen en is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De zoektocht naar de juiste beleving van deze ruimtes gaan hand in hand met het samenbrengen van een zeer gemixte groep van bewoners.  Door middel van een workshop zullen wij deze gemêleerde groep betrekken bij de eerste stappen van het ontwerpproces. Waar ligt de behoefte van de bewoner,waar liggen de kansen en pijnpunten? Wij dragen graag bij aan de beleving van dit iconische gebouw.

Oorspronkelijke ontwerp

“In samenwerking met beeldend kunstenaar Richard Hutten heeft MVRDV in het gebouw binnenpleinen gecreëerd, die alleen toegankelijk zijn voor de bewoners. Deze buitenkamers, die tussen het privé van de woningen en het openbare van het park liggen, zijn vormgegeven als woningen op zichzelf. Grote zwarte kroonluchters en reusachtige bloempotten verlenen de grootste buitenkamers de sfeer van een woonkamer. De andere buitenkamers zijn ontworpen als speelplaats en eetkamer. De gevels aan de straat- en parkzijde zijn bekleed met zwarte betonelementen, afgewisseld met donker glas in zwarte kozijnen. De gevels die de buitenkamers begrenzen, tonen een gedecoreerd patroon van spierwitte geglazuurde en matte bakstenen.”