Zelfbouw kavels Bodegraven

In de Gemeente Bodegraven in Nieuwerburg komen meerdere kavels beschikbaar. Een rustige en idyllische locatie met alle charmes van een dorp. In de ‘Wijde Wiericke’ vlak aan de Rijn biedt Steenvlinder verschillende zelfbouwkavels aan op het project mijn eigen wiericke. De omgeving is groen en toch letterlijk een steenworp afstand van de A12. De kavels bevinden zich direct aan het water, er is genoeg parkeerplek en alle dagelijkse voorzieningen zijn in de directe omgeving te vinden.

De zelfbouw kavels bieden de mogelijkheid voor het bouwen van 7 vrijstaande woningen (met kap) en 8 geschakelde woningen. Er zijn vier 2-onder-1-kap woningen en daarbij komen er 9 geschakelde patiobungalows. De patiobungalows hebben met 4 tot 5 aangesloten bungalows een gezamenlijke, grote buitenruimte direct aan de woning. De verkoop van de kavels start naar verwachting in maart 2018.

 Zelfbouw

Het aantal mensen dat zijn of haar eigen huis bouwt is de laatste jaren hard aan het groeien. De volledige 20e eeuw was het bouwen van woningen voornamelijk voorbestemd voor de overheid en ontwikkelaars. Sinds de crisis begin deze eeuw is er steeds meer behoefte aan het bouwen van een eigen huis. Een eigen plek zonder voor-opgelegde indeling en uiterlijk, een divers straatbeeld en de mogelijkheid om volledig af te stemmen op de gewenste woonbeleving. Dit kan volledig zelfstandig door particulier opdrachtgeverschap (PO) of met meerdere  via een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Een variant hierop die door een groeiende vraag door projectontwikkelaars wordt aangeboden is de Mede opdrachtgeverschap (MO). Bij Mede opdrachtgeverschap heeft de toekomstige eigenaar de mogelijkheid zelf invulling te geven aan zijn huis door middel van een aantal opgegeven variabelen. Zelfbouw Infoavond Een paar keer per jaar hebben wij een zelfbouw-infoavond waar wij ingaan op vragen die wij regelmatig krijgen en uitleggen wat wij als architectenbureau kunnen betekenen voor opdrachtgevers met de wens om een kavel te kopen of reeds eigenaar zijn geworden van een stukje grond.