Afscheid Minouk en Marcia

Het voordeel van het begeleiden van stagiairs is dat we veel creatieve mensen ontmoeten. Het nadeel is dat je vaak weer afscheid moet noemen. Minouk (link) Marcia (rechts) hebben bij ons stage gelopen. De dames hebben 3 maanden ons team versterkt. Uiteraard zijn we benieuwd naar hun ervaring.

Wie ben je en hoe bij je bij Studio Kustlijn terecht gekomen?

Marcia:
Ik ben Marcia Knulst en volg een opleiding interieuradviseur op het Hout- en meubileringscollege te Rotterdam. Via www.stagemarkt.nl ben ik op dit stage adres gekomen. Ik wilde heel graag bij een architectenbureau stage lopen en zo ben ik bij Studio Kustlijn terecht gekomen.

Minouk:
Hoi, ik ben Minouk Schippers en volg de opleiding tot interieuradviseur op het Hout -en Meubileringscollege, te Rotterdam. Ik was specifiek op zoek naar een stage bij een architectenbureau, omdat ik al een keer meegelopen heb hierbij. Het beviel me goed en een woonwinkel past gewoon niet bij mij. Ik heb gekeken in de omgeving van Den Haag en ben zo bij Studio Kustlijn Architecten gekomen.

Hoe heb je de stageperiode bij Studio Kustlijn ervaren?

Marcia:
Ik heb veel geleerd hier de afgelopen drie maanden over interieur en architectuur.  Ik heb mogen bijdragen aan prachtige projecten en ben hier heel dankbaar voor. En ik heb de basis mogen leren van Archicad. Het team van Studio Kustlijn is erg gezellig en er is altijd een leuke sfeer op kantoor.

Minouk:
De periode is voorbij gevlogen! Ik heb een leerzame, gezellige en leuke stageperiode gehad. Het team bestaat uit gezellige mensen die kwaliteit willen leveren en het uiterste uit hun ontwerpen willen halen. Ik heb veel mogen bijdragen aan diverse projecten.

Wat was voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiaire bij Studio Kustlijn?

Marcia:
Ik denk het overzicht houden. Er komt hier veel op je af en dan is het belangrijk dat je alles goed op een rijtje zet. En het onder de knie krijgen van Archicad in een korte periode, maar ik heb de basis kunnen leren.

Minouk:
Je tijd verdelen wanneer je aan meerdere projecten tegelijk werkt. Soms is het lastig in te schatten hoe lang je ergens mee bezig bent. Het plannen en overzicht houden van je taken is erg van belang.

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?

Marcia:
Ik heb een klantgesprek mogen bijwonen, en heb gezien hoe belangrijk het is hoe je communiceert met je klanten. Ook is het plannen erg belangrijk ik zal deze les altijd meenemen.

Minouk:

Keuzes maken wat betreft materiaal en meubilair kiezen en overleggen met collega’s over de uitvoering hiervan. Dit is heel cruciaal om een project goed lopend te houden.

Wat zou je de volgende stagiair(e) mee willen geven? 

Marcia:
Durft te vragen ook al kom je er niet uit. Het team van Studio Kustlijn helpt je graag! En probeer zelf ook initiatief te nemen. En wees altijd jezelf!

Minouk:
Veel vragen, dat is alleen maar goed. Ook jouw kijk op iets geven.

Heb je nog tips voor Studio Kustlijn? 

Marcia:
Ik vind wel dat je heel erg in het diepe word gegooid soms zou wat meer uitleg dan wel op zijn plaats zijn. Vooral als je hier net begint.

Minouk:
Ik heb niet zozeer een tip. Misschien iets concreter zijn in het geven van een opdracht of een idee wat uitgewerkt moet worden. De een heeft het heel duidelijk in zijn hoofd, terwijl de ander geen idee heeft hoe hij/zij zich dat moet voorstellen. Dit moet ook van de stagiair zijn/haar kant komen, door te vragen en een overzicht te maken van de taken. Je krijgt namelijk best veel verantwoordelijkheid en werkt daarom ook voornamelijk zelfstandig.